.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
اولین کنفرانس مطبوعاتی حسن روحانی؛
از حقوق هسته‌ای مردم کوتاه نمی‌آییم/ پرداخت یارانه‌ها ادامه می‌یابد/فردا،اولین دستور جلسه دولت موضوع یارانه هاست/زنان درهیات دولت حاضرند
اولین نشست خبری دوران ریاست جمهوری حسن روحانی با حضور خبرنگاران داخلی برگزار شد.
از حقوق هسته‌ای مردم کوتاه نمی‌آییم/ پرداخت یارانه‌ها ادامه می‌یابد/فردا،اولین دستور جلسه دولت موضوع یارانه هاست/زنان درهیات دولت حاضرند

به گزارش شمال نیوز به نقل از تسنیم، نشست‌ خبری حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور عصرامروز با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی در ساختمان شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری آغاز شد.

این، اولین نشست خبری روحانی پس از مراسم تنفیذ و تحلیف است.

حسن روحانی پس از انتخاب خود نیز به‌ عنوان رئیس‌جمهور منتخب نشست خبری با خبرنگاران داشت.

نشست خبری امروز رئیس جمهور بصورت زنده از شبکه‌های تلویزیونی چهارم سیما، خبر، پرس ‌تی‌وی و العالم در حال پخش است.همچنین شبکه‌های رادیویی ایران و جوان هم این نشست خبری را پوشش می‌دهند.

نشست خبری امروز راس ساعت ۱۷ با حضور حجت‌الاسلام روحانی آغاز شد.

مجری در ابتدای برنامه اعلام کرد که بیش از ۷۰ درخواست سوال از سوی خبرنگاران ارائه شده است.

 حسن روحانی سخنان خود را در ابتدای نشست آغاز کرد.

وی گفت: در ابتدا مایلم از همه خبرنگاران داخلی و خارجی که در ۲ ماه اخیر در انعکاس اخبار مربوط به انتخابات خرداد سال ۱۳۹۲ ، پیروزی های مردم، شادمانی‌های ملت ایران و امید و اعتماد به وجود آمده را به خوبی به جامعه منعکس کنند، به ویژه رسانه ملی که تلاش های فراوانی در این زمینه داشته، و به ویژه دو روز تاریخی تنفیذ و تحلیف، از همگی صمیمانه متشکر هستم و از حضور همه شما در این کنفرانس خبری سپاسگزارم. پیشاپیش عید سعید فطر و همچنین روز ۱۷ مرداد، روز خبرنگار را خدمت حضار محترم تبریک عرض میکنم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، روحانی افزود: انتخابات خرداد ۹۲ از لحاظ داخلی نشانگر فرآیند تثبیت شده‌ی دموکراسی و تعمیق پویایی سیاسی در ایران بود.و از لحاظ خارجی رویکرد اعتدال و عقلانیت پیام روشنی را برای همه جهانیان داشت. که عزم ملت ایران، تعامل عزت‌مندانه با جهان و پیگیری منافع و مصالح کشور است. هدف اینجانب در اولین روزهای شروع مسئولیت، از دعوت اصحاب رسانه وفای به عهدم بود. من در دوران تبلیغات انتخاباتی و پس از آن به مردم وعده دادم که دولت آینده دولت پاسخگو خواهد بود و با شفافیت عمل خواهد کرد. بر اساس وعده‌ام به صورت نوبه‌ای، اما انشاءالله مستمر با مردم عزیز کشورم سخن خواهم گفت. از پیشرفت‌ها، عملکردها، موفقیت‌ها و حتی از کاستی‌ها و نقص‌ها.

از کمک و حمایت مردم عزیزمان گرفته تا آنجایی که لازم باشد، عذرخواهی از مردم بزرگوار میهن عزیزمان. این دولت بعد از امید به حق، هیچ سرمایه‌ای بالاتر از مردم ندارد. امید این دولت به حمایت مردم و همکاری مستمر مردم بزرگوار و فهیم ایران است. دولت بدون حمایت مردم هیچگاه نمی‌تواند به اهداف بلند خود دست یابد. رسانه‌ها و مطبوعات، می‌توانند رابطه‌ی بسیار خوبی را میان دولت و مردم برقرار کنند. و نظرات دولت را به مردم و مردم را به دولت منعکس نمایند. بعد از پیروزی ملت در انتخابات ۲۴ خرداد، ۲ وظیفه اساسی بر دوش اینجانب بود. وظیفه اول تهیه خط مشی و برنامه کلی برای دولت تدبیر و امید. به همین دلیل کمیته‌ها و کارگروه‌هایی را برای بررسی شرایط کشور، شرایط حتی منطقه و جهان، در حدی که به مسائل داخلی ما کاملاً مرتبط بود تعیین کردم. که در نهایت منجر به تدوین برنامه دولت شد.

روحانی خاطرنشان کرد: این همان برنامه‌ای است که در روز تحلیف تقدیم مجلس شورای اسلامی کردم و در اختیار افکار عمومی مردم قرار گرفته است. وظیفه دوم تعیین تیم های اجرایی برای شناسایی و معرفی افراد ذی‌صلاح برای عضویت در کابینه دولت تدبیر و امید بود. برای این کار تمام افراد شناخته شده، افرادی که در معرض چنین مسئولیت بزرگی می‌توانستند قرار بگیرند، با کمک صاحب‌نظران، نمایندگان محترم مجلس، متخصصین، انجمن‌ها، دانشگاه‌ها، تمام نظراتی که از طریق ایمیل، فکس، نامه‌ها و یا پیام های مختلف به این کمیته‌ها می‌رسید افراد را مورد بررسی قرار می دادند، در برخی از موارد از افراد دعوت می‌کردند با آنها گفتگو می‌کردند و در نتیجه ۴ کمیته سیاسی اقتصادی فرهنگی و اجتماعی و همچنین سیاست خارجی در مجموع با مشارکت ۵۰۰ نفر از نخبگان و صاحب‌نظران و با صرف وقت حدود بیش از ۶ هزار ساعت نتایج هم‌برنامه‌ای و هم بررسی افراد را در اختیار من قرار دادند. مجددا با مشاورین مورد بررسی قرار گرفت. کمیته‌ها جلسات مشترک تشکیل دادند و نهایت تلاش ما این بود که در اولین فرصت ممکن افراد مورد نظر برای کابینه آینده در اختیار مجلس شورای اسلامی برای بررسی و در نهایت رای اعتماد قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، رئیس جمهور گفت: مبنای ما شایستگی اخلاقی و انقلابی، تجربه، تخصص و دانش لازم برای مسئولیت و همچنین توان کار گروهی و هماهنگی درون بخشی و میان بخشی در دولت بود. به همین دلیل ترکیب کابینه یک مجموعه‌ای هست که می تواند برای تحقق برنامه دولت و اهداف دولت به صورت هماهنگ و یکپارچه عمل کند. البته مجلس دارای اختیارات قانونی برای بررسی و در نهایت رای اعتماد خواهد بود. بنای ما بر همکاری با مجلس شورای اسلامی و در کل با قوای سه گانه است.

خوشحالم اعلام کنم که برای اولین بار در جمهوری اسلامی ایران علاوه بر نشاط و امیدی که در داخل کشور در سایه حضور حماسه‌آفرین مردم در این انتخابات بوجود آمد، تعامل سازنده با منطقه و جهان نیز آغاز شد. در مراسم تحلیف، ۵۵ هیات بلند پایه از منطقه و جهان در این مراسم شرکت کردند. از روسای جمهور، نخست‌وزیران، روسای مجالس تا وزیران خارجه و نمایندگان ویژه.

روحانی افزود: مهمتر آنکه من با بسیاری از سران که در این یکی دو روزه ملاقات کردم، می گفتند انتخابات ایران شور و شعفی در میان ملت ما هم ایجاد کرده است. و این برای من بسیار حائز اهمیت و جالب توجه بود. مسئولین کشورهای منطقه می گفتند در ۲۴ خرداد در منطقه امید صلح و آشتی و ثبات در منطقه آغاز شد.

روحانی ادامه داد: این نشانگر عظمت ملت ایران و تاثیر نظام پربرکت و جایگاه ایران اسلامی در منطقه و جهان است.

وی خاطرنشان کرد: تاکید اساسی ما در دولت آینده بر قانونگرایی و اخلاقمداری خواهد بود. اخلاق و قانون پایه های اساسی خط اعتدال خواهد بود. خوشبختانه از همین روزهای اولیه فضای مناسب کسب و کار در سایه ارتقای سرمایه اجتماعی در کشور ما بوجود آمده است و این اولین چراغ امید و اولین حرکت به سمت ثبات و آرامش در کشور هست. این انتخابات نشان داد که چه سرمایه عظیم اجتماعی و عاطفی و ارتباطی در این کشور وجود دارد. و ملت ما این سرمایه اجتماعی را در این انتخابات به نمایش گذاشت. در پایان لازم می دانم از مقام معظم رهبری سپاسگزاری کنم به خاطر تاثیر بیانات ایشان در ایجاد این حماسه و همچنین برای دعوت معظم له در روز تنفیذ از همگان برای کمک به دولت. و همچنین نکته مهمی که بیان فرمودند که برخورد ما با جامعه جهانی، برخوردی حکمت‌آمیز و از موضع منطق خواهد بود. همواره هدایت‌های ایشان و رهنمودهای ایشان سرمایه ای بزرگ برای مردم و دولت خواهد بود. از اینکه در مقام ریاست جمهوری اسلامی ایران در اولین کنفرانس مطبوعاتی با حضور اصحاب رسانه شرکت میکنم بسیار خرسندم و امیدوارم بتوانم خطوط کلی سیاست داخلی و خارجی را برای مردم و مخاطبان ترسیم کنم.

 طرح سوالات خبرنگاران آغاز شد. مجری اعلام کرد درخواست های سوال به ۸۰ نفر رسیده و ممکن است به همه خبرنگاران فرصت سوال نرسد.

* مجید اخوان خبرنگار شبکه خبر اولین سوال را پرسید: جنابعالی از امروز تا پایان کار دولت یازدهم ۱۴۵۷ روز فرصت دارید. اولویت برنامه شما اقتصاد هست. اولویت دولت یازدهم در عرصه اقتصاد چیست و آیا پرداخت یارانه به شیوه فعلی ادامه خواهد یافت؟

روحانی: مسلماً موضوعات اقتصادی جزو اولویت های دولت خواهد بود. به دلیل مشکلات مردم، و خواست مردم. تیم اقتصادی دولت هماهنگ تعیین شده، این تیم اقتصادی قبل از آنکه معرفی شوند در کارگروه‌ها فعالیت می کردند و در آخرین دور بررسی های اقتصادی با حضور خود من، مسائل مهم اقتصادی مورد بررسی قرار گرفته و برنامه ای برای ۴ سال به طور کلی در کارگروه ها تعیین شده و البته طبیعی است که در قالب بودجه های یکساله تبلور خواهد یافت. دولت در اولین دستور جلسه خود که فردا هست، موضوع یارانه را در دستور گذاشته است. یارانه به همان مقداری که تا الان پرداخت می شده دولت مصمم است ادامه دهد. البته با توجه به شرایط اقدامات مقتضی دیگر انجام خواهد شد.

* علی هاشم، از المیادین لبنان: در جریان بحران ایران و کشورهای عرب، برنامه شما چیست برای بهبودی و بهتر کردن روابط فیمابین ایران و کشورهای عرب و بخصوص منطقه.

روحانی: دولت آینده نسبت به روابط با همسایگان خود و کشورهای منطقه اولویت اول قائل است. توسعه روابط با همسایگان جزو دستور کار دولت فعلی خواهد بود. تلاش برای ایجاد آرامش و ثبات در منطقه و کاهش تنش‌هایی که امروز منطقه ما با آن مواجه است، با کمک کشورهای دوست در این منطقه جزو برنامه ها و اولویت های این دولت خواهد بود. در ملاقات های یکی دو روز اخیر با کشورهای منطقه، یکی از مواردی که مورد تاکید کشورهای منطقه هم بود، حضور فعال‌تر ایران برای ثبات منطقه و در نهایت توسعه در این منطقه بود که دولت این راه و مسیر را آغاز کرده و ادامه خواهد داد.

* زهره شمس از خبرگزاری ایسنا: به عنوان یک رئیس جمهور حقوقدان در راستای احیای اصول معطل مانده قانون اساسی بخصوص حقوق مردم چه خواهید کرد؟ دولت شما چقدر به مطالبات دانشجویان اهمیت میدهد. برای بازگشت شور و شوق به دانشگاه‌ها. اخیرا تفکیک جنسیتی و حذف برخی رشته ها برای دانشجویان دختر بودیم. و رشته علوم سیاسی از دانشگاه علامه حذف شد. در سالهای اخیر با پدیده خروج دانشجویان هم روبرو بودیم.

روحانی: ظاهرش چند سوال ولی باطنش چند سوال بود. تدوین حقوق شهروندی جزو وعده های این دولت است. این کار با شروع کار دولت در بخش مربوطه شروع خواهد شد.مبنای اصلی ما در تدوین حقوق شهروندی فصل سوم قانون اساسی و حقوق ملت است. قانون اساسی ما بسیار مترقی و پویاست. اصول قانون اساسی می تواند به خوبی حقوق شهروندی مردم را تامین کند به شرط اینکه در کنار این قانون اساسی قوانین موضوعه مورد نیاز تدوین شود. بنابراین دولت این کار را خواهد کرد که اگر اصولی از قانون اساسی در این بخش معطل مانده، اجرایی و عملیاتی شود.

فضای دانشگاه باید فضای بازتر با احساس امنیت بیشتر، با آزادی بیشتر برای بیان اظهارنظر و با نشاط بیشتر و توام با فضای علمی و فرهنگی پررنگ و در کنارش فضای سیاسی مورد لزوم جامعه و کشور ما باید باشد. بر همین چارچوب با بخش فرهنگی دولت صحبت شده است. مقصودم از بخش فرهنگی کاندیداهایی هستند که پیشنهاد شدند به مجلس برای این بخش. و با فردی که به عنوان وزیر آینده علوم در نظر گرفته شده به طور مفصل صحبت شده. امیدوارم دولت قادر باشد با کمک همگان و همه فعالان دانشجویی، در دانشگاه فضای بهتری را برای تضارب آرا و گفتگو و علم و دانش و بحث و بررسی و انتقادهای سازنده بوجود بیاوریم انشاءالله.

* خبرنگار ان‌بی‌سی: کاخ سفید می گوید اگر ایران بخواهد به طور جدی وارد تعامل شود آمریکا آمادگی و تمایل دارد. برای شما چقدر مهم است با آمریکا مستقیما مذاکره کنید و تاثیر اقدام اخیر مجلس نمایندگان آمریکا در رفتار شما چقدر بوده است؟

روحانی: رای مردم ایران در حماسه ۲۴ خرداد، خود یک اقدام جدی و معنادار بود که هنوز پاسخ عملی و متناسب با این حماسه از سوی مقامات آمریکا داده نشده است. بیانیه اخیر کاخ سفید نشانگر ‌آن است که برخی از مسئولان آمریکایی هنوز درک صحیح و کاملی از واقعیت‌های کشور و از این انتخابات و پیام ملت بزرگ ایران را ندارند. رفتارها متناقض و پیام‌ها هم ناهمسو در گفتار و عمل. متاسفانه در آمریکا گروه فشار که گروه جنگ‌طلب و مخالف گفتگوهای سازنده هست، و در پی منافع یک کشور خارجی هست و بیشتر هم از او دستور می‌گیرد، منافع یک کشور خارجی و یک گروه، تحمیل شده بر نمایندگان مجلس آمریکا و ما می بینیم که حتی در این اقدامات، منافع آمریکا هم حتی مدنظر قرار نمیگیرد. دولت تدبیر و امید مبنایش اجماع ملی داخلی با عزم راسخ ملت ایران برای حراست از حقوق ملت، از مسیر تعامل سازنده، فعال و متناسب با اقدامات عملی طرف‌های گفتگوست. برای ما آنچه مهم است، پاسخ عملی دولت آمریکاست نه بیانیه‌ها. ما همه اقدامات دولت آمریکا را به دقت رصد خواهیم کرد، به اقدامات عملی سازنده و معناداری اگر وجود داشته باشد قطعا پاسخ مشابه و متناسب از طرف دولت ایران داده خواهد شد.

* روزنامه اعتماد: به شما و همه مردم ایران احیای امید به صندوق های رای را تبریک میگم و امیدوارم شما از این امید پاسداری کنید. مهمترین انتظار داخلی و بین المللی از شما، حل مساله هسته ای و خروج از بن بست هسته ای است ولی از طرفی تندروهای داخلی و خارجی میخواهند بگویند شما تصمیم گیرنده نهایی در این زمینه نیستید و از طرف دیگر تحریم های ظالمانه تری نسبت به ایران تصویب شده است. شما چه تمهید عملی دارید برای خروج از بن بست غیر از دعوت دنیا به تغییر ادبیات نسبت به ایران. وجه ممیز دولت تدبیر و امید با دولت های قبلی چیست؟

روحانی: سوال مهمی است و به ناچار باید مفصل تر پاسخ داده شود. اولا برنامه صلح آمیز هسته ای ایران موضوعی ملی و فراجناحی است. اصولی که در این زمینه هست حفظ خواهد شد. به این معنا که حقوق هسته‌ای ایران بر اساس مقررات بین المللی مورد تاکید دولت خواهد بود و ما از حق مردم کوتاه نخواهیم آمد اما در عین حال اهل تعامل و گفتگو هستیم. آمادگی داریم با جدیت و بدون اتلاف وقت با طرف‌هایمان وارد مذاکرات جدی و محتوایی بشویم. اگر طرف مقابل ما هم همین آمادگی را داشته باشد من مطمئن هستم که نگرانی های دو طرف از طریق گفتگو در زمانی نه چندان بلند رفع خواهد شد. اما درخواست های فراقانونی یا غیرمعقول و تاریخ مصرف گذشته، راه به جایی نخواهد برد. باید با واقع‌بینی با مساله برخورد کنیم. سرلوحه کار باید گفتگو باشد و نه تهدید. این کلید مساله است.

روحانی افزود: اگر طرف مقابل ما در مقام عمل بداند که راه حل صرفا و صرفا گفتگو است و تهدید جز اینکه مشکل را افزوده کند، هیچ راه حلی نخواهد بود و اگر کسی فکر میکند از طریق تهدید میتواند خواسته هایش را بر ملت ایران تحمیل کند، دچار خطا و اشتباهی بس عمیق شده است. راه حل هسته ای نیاز به اراده سیاسی دارد. بحث های مطول و کلی و طولانی مورد نیاز نیست. مساله از دیدگاه من کاملا روشن است. من به عنوان رئیس جمهور ایران اعلام میکنم که نظام جمهوری اسلامی ایران اراده سیاسی جدی برای حل این مساله با حفظ حقوق مردم ایران را دارد و همزمان رفع نگرانی های طرف مقابل را هم مد نظر قرار خواهد داد. امید ما این است که طرف مقابل هم دارای این اراده سیاسی باشد که اگر این چنین باشد نتیجه مطلوب حاصل خواهد شد. نه در بلند مدت بلکه در کوتاه مدت.

* سی‌ان‌ان: آقای دکتر انتخابتان را تبریک می‌گویم. شما همین الان درباره مذاکره با غرب صحبت کردید در ارتباط با برنامه هسته‌ای. تا چه حد به این مذاکرات خوش بین هستید با توجه به تحریم اخیر آمریکا علیه نفت و معدن ایران.

روحانی: همانطور که اشاره کردم بیانیه‌های کاخ سفید با رفتارهایش همسویی ندارد. من در کل بدبین نیستم به آینده مذاکره. من فکر نمیکنم که غرب پیام ایران را نشنیده باشد. من فکر نمیکنم که غرب فکر کند ادامه تحریم یا تهدید آنها را به جایی برساند. تعامل و گفتگوی سازنده و رفع نگرانی های مشترک به نفع دو طرف خواهد بود. ما در پی بازی برد-برد هستیم و این کار امکان پذیر است. البته اینکه کشوری مثل آمریکا مسیر دوگانه‌ای را انتخاب کرده، این مسیر دوگانه آنها را به نتیجه‌ای نخواهد رساند. صداقت مقامات آمریکایی را این مسیر دوگانه زیر سوال قرار می دهد. البته نمیخواهم بگویم آیا بین کنگره و دولت آمریکا تقسیم کار پنهایی صورت گرفته یا نه. اما آنچه برای ما مناط هست، سیاست عملی آمریکا خواهد بود. در صورتی که آمریکا با حسن نیت بر اساس احترام متقابل از موضع برابر و بدون دستور کار پنهانی برخورد کند راه برای تعامل بازخواهد بود.

* واحد مرکزی خبر: در مراسم تحلیف گفتید یکی از برنامه های محوریتان مبارزه با فقر و فساد و تبعیض خواهد بود. این مبارزه به چه شکل سازماندهی می شود تا مردم احساس کنند؟

روحانی: بله همانطور که تاکید کردم یکی از برنامه های محوری ام مبارزه با فساد است. این مبارزه با فساد است که مقدمه ای برای رونق خواهد بود و این رونق است که در کنار سیاست درست بازتوزیع به عدالت منجر می شود. اما مبارزه با فساد با شعار درست نمی شود. مبارزه با فساد این است که در زمینه اقتصادی فضا کاملاً رقابتی شود و انحصارها باید شکسته شود. هر کس دارای هر ویژگی هست اگر میخواهد فعالیت اقتصادی کند باید در فضای رقابتی وارد شود. حذف رقیب در دنیای سیاست یعنی ایجاد فساد. ما برای رفع فساد نیاز به شفافیت داریم و دادن اطلاعات به مردم. اینکه گروهی از رانت اطلاعاتی استفاده کنند به معنای فساد خواهد بود. باید در تعامل جهانی مسائل ارتباطات اقتصادی را با جهان در چهارچوب مقررات و به صورت شفاف انجام دهیم. شرایط فعلی بوجود آمده بی تردید موجب فساد خواهد بود. برای مبارزه با فساد باید عوامل اصلی آن و ریشه های اصلی آن برخورد شود. و دولت قدم به قدم این کار را خواهم کرد. من با صداقت با مردم سخن خواهم گفت. علامت ها را از هم‌اکنون، نه، از همان روزهایی که برخی در نظرسنجی ها احساس کردند که من پیروز انتخابات هستم، کار را شروع کردند. اما زمان گله امروز نیست و زمان بحث ها هم نیست. هنوز فرصت باقی است که همه ما در مسیر اعتدال ست به دست هم بدهیم. راجع به وزرا اگر میخواهیم اظهارنظر کنیم کاملاً صادقانه نه بر مبنای اینکه یک کسی قرار بود چون نشد حالا فشار بیاوریم.

برنامه بر این مبناست که با سعه صدر وتحمل جلو برویم و امیدوارم هیچوقت لازم نباشد گله ها را برای مردم بازگو کنیم. امیدوارم بتوانیم فضای رقابت سالم اقتصادی و فضای کسب و کار در جامعه ایجاد کرده و رانت ها را از بین ببریم. این آغازی است برای دفع و رفع فساد وسپس رونق اقتصادی و مبارزه با فقر که در کنارش انشاءالله عدالت هم ایجاد خواهد شد.

* ریانووستی روسیه: طاعات و عباداتتان قبول باشد. آیا جمهوری اسلامی ایران با روسیه برای همکاری به منظور ساخت نیروگاه هسته ای ۲ و ۳ آمادگی دارد؟

روحانی: ایران بعد از تکمیل نیروگاه بوشهر، و حتی قبل از آن به فکر ایجاد نیروگاه های هسته ای دیگر نیز بود. مجلس شورای اسلامی در همان مجلس هفتم مصوب کرد که ایران نیاز دارد به ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای. دو مسیر انتخاب شده. یک مسیر ساخت نیروگاه هسته ای توسط ایران که این کار آغاز شده است و امیدواریم طبق برنامه ریزی کار پیش برود و ایران بتواند خودش بسازد و بعد هم ادامه دهد و انشاءالله با سوختی که خودش تولید می کند آن را اداره کند.

راه دوم خرید نیروگاه هست. فعلا کشوری که اعلام آمادگی کرده روسیه است. مذاکرات کلی اولیه صورت گرفته. در این زمینه دولت این راه را ادامه خواهد داد برای هم ادامه ساخت نیروگاه هسته ای و هم خرید نیروگاه هسته‌ای. حالا یا در بوشهر یا در جاهای دیگر که در موقع خودش اعلام خواهد شد.

* خبرگزاری ایلنا: قدرت خرید کارگران ۵۰ درصد کاهش یافته است. در ۳ دهه گذشته فاصله دستمزد کارگران و تورم به بهانه های مختلف دائماً افزایش یافته و شکاف عمیقی ایجاد شده. برنامه‌تان برای پرکردن شکاف چیست؟

روحانی: اصل موضوع کاملاً قابل قبول است. بین افزایش دستمزد و تورم وقتی فاصله ایجاد می شود یعنی فشار به زندگی روزمره مردم و بخصوص کارگران. دولت مصمم است این شکاف را پرکند. اما اینکه زمان‌بندی برنامه چطور خواهد بود وابسته به بررسی‌هایی است که انجام خواهد گرفت. در طول ۱۰۰ روز اول همکاران من وضعیت واقعی کشور را به تدریج برای مردم بیان خواهند کرد که مردم بدانند وضع اقتصادی کشور چگونه است و مشکلات کشور چگونه است. البته در این ۱۰۰ روز هم برنامه هایی تقدیم و اجرا خواهد شد. اینکه برخی رسانه ها گفتند در ۱۰۰ روز اول فقط گزارش کار تهیه می شود اینطور نیست. بلکه همزمان اقداماتی هم در زمینه اقتصادی اجتماعی فرهنگی و حتی سیاست خارجی و داخلی انجام خواهد شد. در تدوین کارگروه ها همه برنامه های کوتاه مدت و میام مدت و بلند مدت تدوین کرده اند. برنامه ۱۰۰ روزه و ۶ ماهه و سالانه داریم. در این زمینه هم اقداماتی خواهد شد اما اینکه کی این شکاف کاملاً پر میشود بستگی به بررسی ها دارد. اما اصل این به عنوان یک هدف مدنظر خواهد بود.

* روزنامه جمهوری اسلامی: اگر احیانا کشورهای غربی بر روند فعلی پافشاری کردند و روند تحریم تنگ تر شد برنامه شما برای اقتصاد مقاومتی چیست؟

روحانی: من نگفتم خوش بینم، گفتم بدبین نیستم. معنایش فرق میکند. به دلیل اینکه ما با منطق و استدلال وارد مذاکره می شویم و در عرصه افکار عمومی منطقمان را اعلام میکنیم. بدترین شیوه این است که آدم خیلی بلند حرف بزند و یواش عمل کند. ما گام های بلند در عمل برمیداریم اما در بیان منطقی و مودبانه و حکمت آمیز با دنیا حرف می زنیم تا دنیا کاملاً بفهمد که جمهوری اسلامی ایران دنبال حقوق مسلم خود است. دنیا باور کند به خوبی ما قصد تهدید کسی و مداحله در امور داخلی کشوری نداریم و فعالیت ما صلح آمیز است. اما اینکه اگر نشد چه خواهد شد تا آنوقت در مصاحبه ها توضیح میدهم. حتما بدانید ما راهکار و مسیر داریم برای اقدامات آلترناتیو اگر لازم باشد.

* خبرگزاری سی‌بی‌اس: آیا شما می‌خواهید با اوباما در اجلاس آتی مجمع سازمان ملل ملاقات کنید؟

- روحانی: سفر من به نیویورک در دست بررسی است. هنوز تصمیمی برای سفر نگرفتم اما گروه کاری سیاست خارجی بررسی خود را شروع کرده و دارد ادامه میدهد. ممکن است سفر انجام بشود یا نشود. اما آنچه برای ما مهم است منافع ملی ماست. احقاق حقوق مردم است. رسیدن به اهداف ماست. بقیه مسائل، فرعی است. نسبت به آمریکا اعلام شده که ما اگر حسن نیت را ببینیم و دوگانه زبان و عمل را نبینیم و احترام متقابل را شاهد باشیم، نگرانی های مشترک مطرح باشد. موضع برابر باشد و احسا?

ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000292393
 
working();
نظرات خوانندگان :

نا شناس 16 مرداد 1392
درود برروحاني

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.017 seconds.